Látóképi-víztározó

Ponty-Centrum Horgász Egyesület

Behúzós horgászatra kijelölt, előre foglalható helyek a Látóképi víztározón

 

Behúzós horgászatra kijelölt, előre foglalható helyek a Látóképi víztározón

A bojlis horgászatra kijelölt, számozott horgászhelyek megközelíthetősége az időjárástól és az útiszonyoktól függő. A tó melletti földút kis eső hatására is sáros, csúszós, gépkocsival járhatatlan lesz. 2018 tavaszán várhatóan a főút melletti portától a 9-8-7. sz. horgászhelyekig elkészül a szilárd alapú, zúzott kővel borított út, így az oda történő bejutást már nem gátolhatja az időjárás. Itt parkolóhelyek lesznek kialakítva, és a többi horgászhely innen már szükség esetén csónakkal könnyen megközelíthető.

A számozott behúzós horgászhelyek foglalására, aktuális információk kérése a halőrháznál, ill. a  +36 20/433-4460 telefonszámon van lehetőség. A behúzós horgászat szabályai a www.latokepito.hu oldalon is megtalálhatók.

 

Az egyes horgászhelyek főbb jellemzői:

 

1. hely: Megközelítése útviszonyoktól függően: száraz időben gépkocsival a bejárattól kb. 1,3km; esős időben pedig csónakkal. 2 horgász számára is kényelmes hely. A partot fák szegélyezik, amik a nyári melegben kellemes hűvöst biztosítanak. A mederben nagy akadók, kagylópadok találhatók, amik kitűnő haltartó helyek, de nehéz terep. A vízmélység a parttól pár méterre már 3-4m, beljebb 5-6 m.

 

2. hely: Megközelítése útviszonyoktól függően: száraz időben gépkocsival a bejárattól kb. 1,5km; esős időben pedig csónakkal. 2 horgász számára is kényelmes hely. A partot fák szegélyezik, amik a nyári melegben kellemes hűvöst biztosítanak. A mederben akadók, kagylópadok találhatók, amik kitűnő haltartó helyek, de nehéz terep. A vízmélység a parttól pár méterre már 3-4m, beljebb 6-7 m.

 

3. hely: Megközelíteni többnyire csak csónakkal. A meder akadómentes, hirtelen mélyül 5-6 m-re, kemény és iszapos részek, kagylópadok váltakoznak. A part náddal szegélyezett, árnyékot adó fák viszont nincsenek. 2 horgász számára is alkalmas hely, nagy terület horgászható. Igazi „nagyhalas” pálya. Spártai körülmények, de csendes, nyugalmas rész, mivel a közelében beálló nincs, a bejárattól való távolság és a megközelíthetőség miatt helyi horgászok ritkán látogatják.

 

4. hely: Megközelíteni többnyire csak csónakkal. A meder hirtelen mélyül 4-5 m-re, kemény és iszapos részek, kagylópadok váltakoznak, akadós rész is található. A part náddal, bokrokkal szegélyezett, árnyékot adó nagy fákkal. 2-3 horgász számára is kényelmes hely, nagy terület horgászható. Csendes, nyugalmas rész, a bejárattól való távolság és a megközelíthetőség miatt helyi horgászok ritkán látogatják.

 

5. hely: Megközelítése útviszonyoktól függően: száraz időben gépkocsival, a bejárattól kb. 1,6km; esős időben pedig csónakkal. Rendkívül széles beálló, akár 3-4 horgásznak is kényelmes, a parton  árnyékot adó fákkal. A meder akadómentes, egyenletesen mélyül kb 4 m-ig, kisebb nagyobb kagylópadokkal, kemény és iszapos részekkel tarkítva. A túlparti bokros, nádfalas rész nem- vagy nagyon ritkán horgászott.

 

6. hely: Megközelítése gépkocsival, a bejárattól, kb. 1,2 km. Széles, nagy fákkal szegélyezett partszakasz, kényelmes akár 2-3 horgász számára is. A meder egyenletesen mélyül kb. 4,5 m-ig, kisebb nagyobb kagylópadok, kemény és iszapos részek, pár akadó is található. A túloldali bokros, nádfalas, bedőlt fákkal tarkított partszakasz nem- vagy nagyon ritkán horgászott. A jelenlegi tó rekord is erről a helyről került ki.

 

7. hely: Megközelítése a bejárattól gépkocsival, kb. 1km. Füves, zöld terület, árnyékot adó fákkal, tűzrakó hellyel. Kényelmes 2-3 horgász számára is, több sátor elhelyezésére is alkalmas. A meder egyenletesen mélyül kb. 5 m-ig, kisebb törésekkel, kagylópadokkal, kemény és iszapos részekkel, pár akadó is található. A túlparti bokros, bedőlt fákkal tarkított partszakasz nem- vagy ritkán horgászott.

 

8. hely: Megközelítése a bejárattól gépkocsival, kb. 1km. Füves, zöld terület, árnyékot adó fákkal, tűzrakó hellyel. Kényelmes 2-3 horgász számára is, több sátor elhelyezésére is alkalmas. A meder egyenletesen mélyül kb. 5 m-ig, kisebb törésekkel, kagylópadokkal, kemény és iszapos részekkel, pár akadó is található. A túlparti bokros, bedőlt fákkal tarkított partszakasz nem- vagy ritkán horgászott.

 

9. hely: „A spicc”. Megközelítése a bejárattól gépkocsival, kb. 1km. Széles partszakasz, nagy horgászható vízfelület, akár 3-4 horgász is kényelmesen elfér. Füves, zöld terület, egész nap árnyékot adó fákkal. A meder viszonyok változatosak, kagyló padok, törések, kemény és iszapos részek találhatók. A vízmélység 3-6 méter között változó.